Отборът на Монца победи Милан с 4:2 в мач от 25-ия кръг

...
Отборът на Монца победи Милан с 4:2 в мач от 25-ия кръг
Коментари Харесай

Монца пречупи десетима от Милан в шестголов трилър

Отборът на Монца победи Милан с  4:2  в мач от 25-ия кръг на Серия А. Матео Песина даде задатък на домакините, а Дани Мота удвои през първото полувреме. 

Във второто полувреме " росонерите " останаха с човек по-малко, само че съумяха да наваксат пасива си с голове на Жиру и Пулишич. В края на постоянното време обаче Монца още веднъж излезе напред след попадение на Уорън Бондо, а Лоренцо Коломбо добави още едно попадение.

Така трите точки отидоха за домакините, с които отборът събира 33 и заема 11-ото място в класирането. Милан пък остава на 3-ата позиция с актив от 52 точки, на две зад втория Ювентус.

Милан стартира мощно срещата и сътвори няколко ранни благоприятни условия. Две минути след началото на срещата Йович стреля с глава при центриране от фал, само че с това прати топката в обятията на Микеле Ди Грегорио. В 5-ата минута пък късмет се откри пред Бенасер, който приключи отлична акция на " росонерите ", само че и той не съумя да преодолее стража на домакините.

В 21-ата минута Самуел Чуквуезе овладя подаване към грнаицата на наказателното поле, прицели се и стреля. Шутът му обаче отиде в средата на вратата и Ди Грегорио се оправи. Три минути след това Исмаел Бенасер върхлетя подаване в пеналтерията на Монца, само че осъществяването му бе неприятно и топката мина надалеч от задачата. 

Опасността се придвижи за кракто и пред вратата на Милан в 25-ата минута, когато Андреа Карбони пое и стреля от ръба на наказателното. Изстрелът му обаче по никакъв метод не затрудни вратаря на " росонерите " Майк Менян.

В края на полувремето Малик Тиау извърши нарушаване в личното си наказателно и това накара основния арбитър Андреа Коломбо да уточни бялата точка. ВАР прегледа ситуацията и извика рефера да гледа обстановката на монитора край тъчлинията, само че той не промени решението си. Матео Песина се нагърби с осъществяването и той съумя да надхитри Майк Менян и вкара за 1:0.

В продълженията на първата част Тео Ернандес имаше страхотна опция да изравни. Бекът стигна до отбита топка и стреля от близка отдалеченост, само че той не съумя да насочи прецизен удар. 

Малко по-късно обстановката за Милан стана още по-неприятна. Домакините се впуснаха в контраофанзива, а Андреа Карбони се оправи с двама играчи на " росонерите " отдясно и напредна. Намери Дани Мота, който си настройки топката на десния крайник и шутира, пращайки топката в мрежата за 2:0.

В 52-ата минута гостите даже останаха с човек по-малко. Лука Йович се поддаде на провокация от Армандо Ицо и даже посегна към противниковия футболист, което му донесе жълт картон, който се трансформира в червен след инспекция с ВАР.

Десет минути по-късно Дани Мота изпрати чудесно центриране на далечната греда, където Андреа Колпани стреля с глава, само че настрана от задачата.

В 64-ата минута високо подаване в наказателното на Монца бе отклонено с глава, а в последна сметка до топката стигна Оливие Жиру, който я добави в мрежата на Монца, с цел да понижи изоставането на " росонерите "

В 78-ата минута играчите на Милан имаха искания, че Пабло Мари е играл с ръка в личното си наказателно и би трябвало да бъде отсъдена дузпа, само че съдията остави игата да продължи. Минутка по-късно Лофтъс-Чийк стреля с глава, само че право в ръцете на Ди Грегорио.

Две минути преди края на постоянното време Пулишич навлезе в наказателното поле отдясно, след което изравни с прострелен диагонален изстрел - никакъв късмет за стража на Монца и 2:2.

Драмата обаче бе цялостна. Домакините стигнаха до нов гол. Французинът Уорън Бондо получи и вкара хубав гол с шут отвън противниковата пеналтерия. Прозвуча сигнал за засада, само че обстановката бе преразгледана от ВАР и в последна сметка попадението остана.

Дълбоко в продълженията Лоренцо Коломбо съумя да означи още един гол за Милан, откакто пое отвън наказателното, напредна и си настройки топката, след което преодоля Менян с удар в долния ляв ъгъл.

FT / 4:2

1:0 Матео Песина 45'

2:0 Дани Мота 45+6'

2:1 Оливие Жиру 64'

2:2 Кристиан Пулишич 88'

3:2 Уорън Бондо 90'

4:2 Лоренцо Коломбо 90+6

Съставите на двата тима:

Монца: 16. Микеле Ди Грегорио, 19. Самуеле Бириндели, 6. Роберто Галярдини, 47. Дани Мота, 11. Милан Джурич, 4. Армандо Ицо, 44. Андреа Карбони, 21. Валентин Карбони, 28. Андреа Колпани, 22. Пабло Мари, 32. Матео Песина

Милан:  16. Майк Менян, 42. Алесандро Флоренци, 28. Малик Тиау, 46. Матео Габия, 19. Тео Ернандес, 4, Исмаел Бенасер, 7. Ясин Адли, 17. Ноа Окафор, 8. Рубен Лофтъс-Чийк, 21. Самуел Чуквуезе, 15. Лука Йович
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР